Marita Brännvall

Manusutvecklare - Lektör - Redaktör - Skrivcoach

Marita Brännvall

Manusutvecklare - Lektör - Redaktör - Skrivcoach

och skriv färdigt med klarhet

Skissa din historia innan du skriver den

Gör dig redo att äntligen

"Det är utan tvekan den mest givande skrivarkusen jag gått, och jag har hunnit med några stycken. Kursen var konkret där andra kurser varit vaga. Helt klart den skrivarkurs som hjälpt mig mest i mitt skrivande. Exempelskissen som skickades som en bonus var jättebra. Är bara så nöjd. Det kändes som om kursen var gjord för mig."
Kristina Scheutz 

Du drömmer om att skriva en bok men gör hela tiden andra saker istället. Du skjuter upp drömmen till i morgon, nästa vecka, om en månad, när barnen är stora, när du går i pension ...

Saknar tid

3

Du har svårt att få till en hel berättelse. Handlingen spretar, du vet inte vad som ska vara med och vad som kan strykas.

Handlingen spretar

2

Du tappar lusten efter att du skrivit en liten del av manuset och har svårt att hitta tillbaka till historien igen.

Tappar lusten

1

Låt mig gissa, du vill spara tid och jobba smartare, inte hårdare, med ditt skrivande

Låter något av följande bekant? 

Föreställ dig att du vet exakt vad du ska göra varje dag för att komma i mål med din historia 

  • Ha lust att skriva varje dag
  • Få massvis med tid till skrivandet (även om du jobbar heltid och har familj)
  • Bli klar med en roman på 6 månader (ja, om 6 månader kan du sitta med ett färdigt manus i famnen 😃)
  • Skriva en historia som är fokuserad
  • Inte ge upp skrivdrömmenJa, det är möjligt att:

"Jösses, allt i kursen är bra! Maritas pedagogik var fantastisk! Arbetsboken och alla moment var lätta att förstå. Marita tog upp bra exempel och verkligen svarade på alla frågor jag hade med kursen."
Susanne Fritzsche

I den här 19 lektioner långa kursen kommer du att få lära dig de fantastiska knepen för att skissa fram en historia som du längtar efter att skriva på varje dag, inklusive:

Hur man skissar upp scenerna och får allt i historien att hänga samman

Hur man bygger in sin poäng - och sitt tema - på ett snyggt sätt i historien

Hur man nyttjar sin huvudpersons bakgrundshistoria för att utveckla historien

Hur man identifierar sin genre samt vad läsaren förväntar sig av olika genrer

Hur öppningsscenen och slutscenen hänger ihop

Här skissar du på hela din historia. Du ritar upp en tidslinje och du skissar djupare på första och sista scenen i din historia.

Skissa hela din historia

06

Vi kommer att fördjupa oss i din huvudperson och i din antagonist, men även ta upp övriga karaktärer i din historia. Vi tittar också på vilket perspektiv som kan vara att föredra.

Dina karaktärer

05

Vi kan aldrig tillfredsställa alla. Men vi vill tillfredsställa vår idealläsare. Här pratar vi om vem det är och hur vi kan nyttja idealläsaren när vi skriver våra manus.

Vem är din läsare?

04

Vi går igenom vikten av att ha koll på sin genre och vad de olika genrerna har för konventioner. Här pratar vi också om miljö och världsbygge.

Få koll på Din genre

03

Här brainstormar du fram titlar till din historia, du sammanfattar intrigen i få ord och skriver en baksidestext.

Sammanfatta

02

Här går vi igenom vikten av att veta varför du skriver just denna historia. Vi jobbar också med din poäng, vad det är du vill säga med historien och varför det är viktigt att veta detta.

Varför denna historia?

01

Vad som ingår:

Vi går igenom följande 19 steg och hur du ska tänka när det gäller varje enskilt steg

Dessutom ... Två viktiga bonusar

Pdf med genomgång kring genre och vad läsaren förväntar sig av de olika genrerna

Exempelskiss + videogenomgång

Köp nu!

3997 kr

En betalning på

Bästa värde

Conny Brandt, Försäljare

Marita har en oerhörd värdefull kvalité; att peka ut det viktigaste i texterna som bidrar till att de lyfter i kvalité och samtidigt ge dig en knuff framåt för att fortsätta med skrivandet. 

Maria Hegefors, aspirerande Författare

Genom Maritas kurs har jag utvecklat mitt skrivande och kommit i mål med att skriva färdigt mitt manus. 

HelEna Axmark

Jag är väldigt glad att jag anlitade Marita, för responsen jag fick har gjort att jag är supertaggad på att få mitt manus klart och våga skicka in. Hon hjälpte mig dessutom att hitta rätt i genre-djungeln. Nu kommer jag att läsa massor av feelgood för att se hur andra skriver och lära av de som redan är utgivna.

ANtonia Stjernfelt

Marita tar fram de viktigaste brännpunkterna och ställer de nödvändiga frågorna som måste adresseras för att utveckla texten och skrivandet. Det går inte att gömma sig för Maritas laserblick! En bra text bränner och hon visar det på ett kärleksfull men rakt sätt.

snälla ord

Vad andra studenter & kunder sagt

"Skissa din historia innan du skriver den innehåller bra genomgångar och användbara övningar. Kursen gav lust och energi till det egna skrivandet – och en metod för att komma igång på ett bra sätt."
Frank Lorentzon

Möt din lärare

Hej, det är jag som är Marita. Jag tror på att skrivresan ska vara lika rolig – om inte roligare! – än att hålla den färdiga produkten i handen. 

Jag har jobbat med manus och kurser i över tio år och älskar att skriva själv. I mitt utbildningsbagage hittar du bl a Bok- och Förlagskunskap, Författarskolan vid Lunds Universitet, Lektörsutbildningen, Kreativt skrivande, Dramaturgi och språkstudier.

Läs mer om mig här

Jag har varit där du är. Frustrerad över att hela tiden börja om på en ny historia. Över att aldrig bli klar med en roman. Över att saker inte hänger ihop.

Får jag någon respons under kursen?

Nej, detta är en självstudiekurs. Men det går bra att, efter du gått igenom kursen, boka in mig för samtal och läsning av din skiss.

2

När börjar kursen?

Du får tillgång till hela kursen efter köp. Eftersom jag behöver lägga till dig manuellt, kan det ta någon dag innan du får tillgång.

1

Du undrar säkert ...

Dina frågor besvarade

Måste jag ha ett manus för att dra nytta av kursen?

Nej. I den här kursen kan du både börja på ett helt nytt manus och använda ett manus som du redan har kommit en bit på vägen med. Eller utgå från ett manus som du skrivit och kanske fått refuserat.

Kan jag dra av kursen på mitt företag?

Absolut! Om du har ett företag inom skrivande/författande, sparar du kvittot och skickar det till din revisor (eller drar av för det på egen hand).

4

3

Den här kursen är perfekt för dig om du vill ha resultat som:

En skiss som hjälper dig att skriva framåt. Du kan bara sätta dig ner varje dag och skriva, baserat på din skiss. Din skiss är ett levande dokument som du kan ändra på, om du känner att du kommer på något längs vägen som förbättrar din historia.

Du vill skriva klart en historia och vill undvika frustration och att skriva om i all oändlighet

Du vill lära känna dina karaktärer bättre än du känner dina vänner och din familj (jag trodde inte detta var möjligt, men nu vet jag att det är det 😃)

Du är redo att sätta igång med din historia inom kort, eller redigera på en historia du redan skrivit

Du vill ha koll på några av de viktigaste sakerna när det kommer till det skrivande hantverket, som genre, karaktärsutveckling och att bygga scener

"Kursen var upplagd på ett mycket konkret sätt. En ögonöppnare var själva tänket, att svaret på frågorna i de olika stegen gjorde det möjligt att överblicka hela berättelsen utan att den är skriven. Och Pixarmodellen är helt fantastiskt användbar."
Titti Månsson

Köp nu!

3997 kr

En betalning på

Bästa värde

Är du redo
att skissa fram
en fantastisk historia?

Osäker?
Hör av dig med frågor!

Mejl: skrivcoach@maritabrannvall.com